• Gratis verzending! (NL)

  • Als beste getest

  • Eenvoudig betalen

Jeroen van Hoorn

Jeroen van Hoorn

“Ik wil  gewoonweg genieten. Want als het je tijd is, is het je tijd.”

De 44-jarige Jeroen van Hoorn uit Capelle was ooit op weg naar een professionele wielercarrière en reed met befaamde renners als Michael Boogerd en Koos Moerenhout. Tot 1999. Tijdens het koersen kwam hij af en toe gewoon niet meer vooruit. Zijn moeder vertrouwde het niet en stuurde hem naar het ziekenhuis. Al snel werd duidelijk dat er voor hem geen grote toekomst als wielrenner meer in zat: zijn hart wilde niet meewerken.

Jeroen kreeg een ICD, een soort pacemaker, van Medtronic. Maar zijn droom – op hoog niveau fietsen-  zat er niet meer in. Het duurde jaren voordat Jeroen zijn hartproblemen een plekje kon geven en de fiets aan de wilgen kon hangen. In 2006 besloot hij te gaan hardlopen. Sinds dat besluit ging er een wereld voor hem open. Zo is hij door Medtronic uitgeroepen tot  ‘Global Hero’: een soort ambassadeurs voor sporters met een lichamelijke beperking of – zoals bij Jeroen- een hartafwijking.

Jeroen wil zich inzetten voor mensen die een soortgelijke situatie kennen. Hij wil ze stimuleren om te blijven sporten. En ervoor zorgen dat iedereen, op welk niveau dan ook, in beweging blijft.

Zelf heeft hij ook nog genoeg dromen. Zo wil hij zeker tien marathons van Rotterdam lopen en zijn vader – nog altijd fanatiek marathonloper – achterna gaan. En dat gaat hem zeker lukken!

 Blog van Jeroen


Favoriete work out? Mijn favoriete workout zijn intervallen. Ik heb een goede en snelle herstel. Zo vind ik de Jassels (800m met 2 min herstel dribbel in serie ter voorbereiding op de marathon) geweldig om te doen. Zo dus ook de ROPARUN in estafette lopen (14 keer 1500m)

Maar lange duurlopen in een vaste pace als leider vind ik ook geweldig. Op de halve marathon van de CPC loop was ik een personal pacer.

Favoriete workout muziek? Happy hardcore (bv Rainbow in the sky van DJ Paul Elstak), U2, Kane maakt niet uit zolang het maar positieve muziek is met een heerlijke ritme. Vaak heb ik dan de nummer in mijn hoofd en niet op mijn oren.

Drie dingen waar ik niet zonder kan? Heel verrassend mijn ICD, SPIbelt en mijn telefoon. Deze drie combinatie heb ik bij mijn trainingen en evenementen heel hard nodig. Dit voor wanneer het met mij verkeerd zou gaan of met er een probleem ontstaat met een van mijn lopers. Ik moet altijd kunnen bellen.

Volgende doel? Een groot doel is het behalen van de Marathon Masters status in Rotterdam. Ik heb al 7 finishes op mijn naam staan in Rotterdam, dit moeten er 10 worden voor deze status.

Dus naast Rotterdam Marathon heb ik daarna de ROPARUN op het programma staan. En hopelijk in 2018 wederom de Twin Cities Marathon in Minneapolis als Global Hero Alumni.

Grootste overwinning? Mijn grootste doel was mijn eerste finish van de Rotterdam Marathon. De doctors hadden mij verteld dat ik geen topsport meer kon bedrijven. Mijn mentaliteit, doorzettingsvermogen en vastberadenheid hebben mij over de streep gekregen in een tijd van 3:41 uur in het jaar na de door hitte afgelaste Marathon. Met tranen in mijn ogen kwam ik over de streep.

Wat is jouw favoriete  SPIbelt product en waarom? Mijn favoriete SPIbelt is de Performance. Een waterafstotende Large Pocket gel lussen.  Deze heb ik al een paar jaar en heeft  mij nog nooit in de steek gelaten.

X