• Gratis verzending! (NL)

  • Als beste getest

  • Eenvoudig betalen

Flipbelt of SPIbelt

Flipbelt of SPIbelt

Kun je niet kiezen tussen de Flipbelt of de SPIbelt?

Tijdens het sporten wil je vaak de belangrijke benodigdheden bij de hand hebben. Zoals je telefoon en  sleutels. Misschien heb je al een hardloopriem of armband geprobeerd, maar ben je nog niet tevreden. En dus google je wat rond en zie je overal Flipbelt en SPIbelt verschijnen. Maar wat zijn nou eigenlijk de verschillen? En welke moet je dan kiezen?

FlipBelt

Beschikbaar in een aantal verschillende kleuren en maten. De riem rekt uit, maar is niet ‘one size fits all’.  Je kiest dus een maat op basis van je taille of heupen. De riem is een soort brede buis van stof die je om je middel schuift, met openingen om je spullen in te stoppen. Vervolgens draai je de hele boel om zodat je spullen op zijn plaats zijn “vergrendeld”. Er kan gemakkelijk een telefoon in, samen met sleutels en  andere kleine spullen en spullen glijden niet rond. De Flipbelt steekt niet uit en zit comfortabel.

SPIbelt

Beschikbaar is er in vele kleuren en uitvoeringen. Zelfs in verschillende prints, zoals met polkadots. Ook bestaan er waterafstotende SPIbelts en er is een speciaal voor insulinepompen. De riem is “one size fits most” waaraan een stretch tasje is bevestigd waarin je telefoon, bankpasjes, sleutels etc. kan stoppen. Het elastische tasje vormt zich naar de inhoud en je lichaam en je sluit het tasje met een rits. De SPIbelt kan in maat worden aangepast, simpelweg door de riem strakker of losser te stellen. Net zoals de Flipbelt steekt de SPIbelt niet uit en draagt comfortabel.

Flipbelt en SPIbelt allebei gedragen op de heupen. Daardoor loop je beter in balans dan dat je zou doen als je je telefoon en andere spullen in een armband zou dragen. (Of erger….in je bh).
Doordat ze strak om je heupen zitten blijven de spullen op z’n plek. Draag ze dan ook niet om je taille, omdat de spullen dan gaan rond zwabberen om je middel.

De verschillen tussen Flipbelt en SPIbelt

De keuze in het assortiment van SPIbelt is groter dan de keuze van Flipbelt, maar dat zegt niets over het gebruik. Daar zit het grootste verschil in het feit dat je een SPIbelt omklikt door middel van de sluitgesp en dat je de maat zelf kan afstellen. Strakker of losser dus en daarmee past de SPIbelt altijd. Bij de Flipbelt stap je in de riem en schuift die dan om je heupen. Je moet dan wel een belt hebben die precies past omdat hij anders van je heup naar je taille schuift. Verder omvat de SPIbelt minder stof, wat een voordeel kan zijn doordat het minder warm is op je lijf en dus minder zweet. Zweet is immers vocht en dat is dan weer niet fijn voor je telefoon.

Overigens zijn beide producten van zeer goede kwaliteit!

Meenemen van enerygels of water

Voor het meenemen van energy gels heeft SPIbelt speciale riemen met lussen waar je je gels in stopt, zodat je tijdens het lopen van wedstrijden gemakkelijk een gelletje kan pakken. Als je je gels vanuit je Flipbelt wil pakken, dan draag je de belt met de openingen naar buiten. Dat betekent wel dat als je ook je waardevolle items zoals je telefoon mee wil nemen, deze niet meer veilig vast zitten.

De voordelen van SPIbelt

  • Één maat. Want verstelbaar, dus past altijd
  • SPIbelts zijn iets goedkoper
  • Door de rits kan er niets uitvallen
  • Neemt minder zweet op omdat de elastische stof niet over de hele breedte zit zoals bij de Flipbelt
  • Veel meer modellen en kleuren om uit te kiezen
  • Er zijn modellen met speciale lussen voor energy gels
  • Er zijn modellen met waterafstotende tasjes

 Online shoppen

Wij van SPIbelt, adviseren uiteraard de SPIbelt. Ben jij ook overtuigd door de voordelen? Dan hoef je alleen nog maar te kiezen welk model of print of kleur. Kom je er niet uit en wil je meer informatie over onze producten? Dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

Bestel een SPIbelt Bekijk de SPIbelts in de webshop

Meer zien?
Mari Durieux legt de verschillen tussen de Flipbelt, de SPIbelt én de belt van de Action uit in zijn runner’s research:

X