Telefoon en hardlopen

Waarom je telefoon mee bij het hardlopen?

Tja..vroegûh liep natuurlijk niemand met een telefoon en rende je gewoon de deur uit. Maar vroeger is niet meer en de mogelijkheden op een smartphone zijn oneindig. Allereerst is het meenemen van je telefoon veilig. Mocht er onderweg iets gebeuren, dan kun je in ieder geval bellen voor hulp. Hoef je dus niet met een verzwikte enkel of andere blessure verder te strompelen. Je telefoon bij je hebben kan ook een veilig gevoel als je gaat hardlopen op een rustige weg of in het donker.

Maar daarnaast kun je dus lekker luisteren naar je favoriete muziek met motiverende beats. Muziek helpt zelfs met het verbeteren van je prestaties. Daarover kun je in een eerder artikel lezen.

Hardloop apps

En zijn echt heel veel (gratis) hardloop apps beschikbaar. Sommige hebben uitgebreide functies om je prestaties te analyseren en sommige zijn juist bedoeld om je te motiveren of om podcasts te beluisteren. Er is zelfs een app (fundrunner) waarbij je kunt laten sponsoren door je sportprestatie te delen op social media en daarmee doneer je gelijk aan een goed doel!

Misschien kunnen we beter vragen waarom je NIET je telefoon mee zou meenemen?!
Nou euh…een telefoon is zwaar. En groot. En kwetsbaar.
En waar laat je dat ding in hemelsnaam?

Waar stop je je telefoon tijdens het lopen?

1. In je hand. Kan misschien nog wel als je net begint met hardlopen en niet zo lang loopt. Kwartier ofzo. Maar hoe minimaal het ook lijkt, je lichaam raakt wel uit balans. En je houding is niet optimaal. Zodra je begint te zweten, loop je ook nog eens de kans dat ie uit je hand klettert.
2. In je BH. Dat is sowieso geen goede plek voor je telefoon. Vocht en zout tasten je telefoon aan.

3. In je (broek) zak.  In sommige hardloopkleding zitten zakken waar je telefoon in past. Het zit niet ideaal, want het schudt op en neer maar is altijd nog beter dan bovenstaande opties.

4. In een sportarmband. Het eerste product dat op de markt kwam om je telefoon in mee te nemen. Wie heeft hem niet gehad? Veel mensen vinden echter dat een band om de arm snel afzakt, zweterig aanvoelt, lastig om te doen is en als je een beetje moderne smartphone hebt, dan heb je ook gelijk best een plakkaat op je arm zitten. Dat schuurt tijdens het bewegen.

5. De heupriem. Handen vrij en je telefoon dichtbij.
Wij van SPIbelt adviseren de SPIbelt. De enige echt relaxte manier om je telefoon mee te nemen.
Maar serieus. Dat vinden niet alleen wij. Onze klanten zijn net zo enthousiast!
Scroll maar eens door de Kiyoh klantbeoordelingen of door onze reviews.