Hardloopmuziek

Muziek houdt je scherp

Uit onderzoek blijkt dat mensen die naar muziek luisteren zich beter concentreren op autorijden dan zonder muziek. Dat komt doordat de hersenen prikkels van buitenaf nodig hebben om ze alert te houden. Muziek voorkomt verveling. En in saaie situaties word je op een goede manier afgeleid waardoor je juist je aandacht bij het verkeer houdt.

Het is dan ook helemaal niet gek, dat heel veel mensen ook tijdens het hardlopen graag luisteren naar muziek. Zeker als je loopt op een rustige (saaie) weg, concentreer je je beter terwijl je muziek luistert. En dat heeft weer invloed op je prestatie. Uit een ander onderzoek van de Brunel Universiteit in Londen blijkt dat sportieve prestaties tien procent beter zijn dan zonder muziek. Als je de muziek aanpast aan het ritme van je loop kun je je prestaties zelfs nog meer verbeteren. Gemiddeld twintig procent (!). Indrukwekkend.

Dat betekent dat je niet alleen een langere afstand kan lopen, maar ook dat je gemakkelijker calorieën kan verbranden.
Huh?
Dat zit zo: door het lopen in een bepaald ritme, loop je constanter. En door constanter te lopen, verbrand je weer meer calorieën.

Welke muziek kun je dan het beste luisteren tijdens het hardlopen?

De beat is belangrijk. Populair onder hardlopers is trance muziek, omdat daar een constant ritme in zit dat je makkelijk kunt vasthouden en je krijgt extra stimulans van zulke opzwepende muziek. Daar ga je namelijk lekker snel van lopen. Maar goed, misschien houd je helemaal niet van trance, dan is er gelukkig ook nog andere motiverende muziek. SPIbelt heeft voor jou een aantal playlists van golden oldies samengesteld die je via Spotify kunt beluisteren. We zijn benieuwd naar jullie reacties!
SpibeltNL Soulhouse Moves
SpibeltNL Classic Soul 
SpibeltNL Rock & Run
SpibeltNL Easy Go